h

Zorgtoeslag: Nijmegen springt bij als het moet

17 oktober 2005

Zorgtoeslag: Nijmegen springt bij als het moet

De SP staat achter het plan van de PvdA om via ambtenaren mensen te ondersteunen bij het invullen van de formulieren voor de zorgtoeslag als blijkt dat er te weinig ondersteuning via de gebruikelijke wegen is. De rekening hiervoor moet wel bij de belastingdienst worden neergelegd.

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: “Behalve de belastingdienst, zijn het zorgloket van de gemeente, de SWON en de vakbond actief bij de ondersteuning voor het invullen van de formulieren van de zorgtoeslag. Als blijkt dat deze ondersteuning te kort schiet, moeten we nog meer bijspringen om te voorkomen dat Nijmegenaren de dupe worden van slecht landelijk overheidsbeleid. De rekening hiervoor moet bij de belastingdienst worden neergelegd. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat mensen voldoende en goede informatie krijgen. Dat schiet erg te kort, gezien de grote toeloop bij andere instanties. Daarnaast lijkt het me goed als mensen bij de ondersteuning ook een actiekaart tekenen tegen dit nieuwe zorgstelsel.”

SP start actie Noodrem in Nijmegen
Trek aan de noodrem!

U bent hier