h

ROOD trekt de aandacht van jongeren

6 oktober 2005

ROOD trekt de aandacht van jongeren

ROOD Nijmegen organiseerde op 4 oktober een kennismakingsbijeenkomst voor alle ROOD-leden en andere SP-jongeren. De opkomst was goed en de geïnteresseerden waren enthousiast.

Tijdens de kennismakingsavond voor ROOD, jongeren in de SP, waren twaalf mensen aanwezig. Tijdens de avond vertelden ROOD-leden wat ze in Nijmegen het afgelopen jaar gedaan hadden. Matthias van Hunnik: "Zo hebben we naast de landelijke acties tegen leeftijdsdiscriminatie en dierproeven, pepernoten voor daklozen verkocht. Ook hebben we de A3-studentenkrant uitgedeeld en niet te vergeten een succesvol festival MIR georganiseerd met ruim 150 betalende bezoekers. Traditie getrouw is ook weer uitvoering gegeven aan het laten overnachten van studenten in het SP-kantoor tijdens de introductie."

Bert Peterse vertelde over de plannen voor komend jaar: "Op korte termijn gaan we langs bij jongeren in Malvert (25 oktober) en Hatertse Hei (11 oktober). Dit is een vervolg op de wijkonderzoeken van de SP. Daarnaast gaan we debatten organiseren en zo veel mogelijk studenten overtuigen om bij de gemeenteraadsverkiezingen op de SP te stemmen. We zullen meedoen met landelijke acties zoals rondom fc Bnei Sakhnin (www.fcbneisakhnin.nl)."

ROOD jongeren

Tijdens de avond kwamen de aanwezige jongeren nog met andere actie-ideeën. Deze neemt ROOD ter harte en zullen worden uitgewerkt. Na het praten was het tijd voor de film Die fetten Jahre sind vorbei. Deze film vormde een goede afsluiting van een afwisselende, informatieve en gezellige avond. De volgende ROOD-bijeenkomst is op dinsdag 18 oktober, 20.00 uur, SP-kantoor, Molenweg 95.

Kijk ook eens op de website van ROOD Nijmegen.

U bent hier