h

Financiering voor Doornroosje op TPG-locatie rond

9 juli 2005

Financiering voor Doornroosje op TPG-locatie rond

Doornroosje komt zeer waarschijnlijk op de plaats van het huidige TPG-kantoor bij het station. In februari 2006 neemt de gemeenteraad daar een definitief besluit over. De afgelopen raadsvergadering is een besluit genomen over hoe het allemaal betaald gaat worden.

Wilma van Nispen SP-raadslid Wilma van Nispen: “Doornroosje moet verhuizen, want het huidige gebouw is zwaar verouderd. Er is al jaren een discussie over waar Doornroosje moet komen. Als SP zijn we altijd voorstander geweest van een locatie dicht bij het station. Het ziet er naar uit dat dit de werkelijkheid gaat worden, nu de gemeenteraad besluiten heeft genomen over de financiering. Samen met het CDA zijn we voorstander om de grond van de TPG-locatie door erfpacht in gemeentelijke handen te houden. De grond zo dicht bij het station is erg belangrijk en daarom moet de gemeente er zeggenschap over houden. Helaas was een meerderheid van de gemeenteraad hier niet voor en komt de grond waarschijnlijk in handen van een projectontwikkelaar.”

U bent hier