h

1 mei: dag voor de linkse samenwerking

1 mei 2005

1 mei: dag voor de linkse samenwerking

Op 1 mei hield de PvdA-top in Nijmegen haar dag van de arbeid viering. SP en GroenLinks zagen dit als aanleiding om de PvdA op te roepen tot linkse samenwerking zoals in Nijmegen al plaatsvindt. Onder het mom 'Nijmegen gaat linksom, u toch ook?' riepen 10 SP-ers en GroenLinksers de PvdA-leden op te kiezen voor linkse samenwerking.

SP-afdelingsvoorzitter Bert Peterse: "Wouter Bos gebruikt steeds als argument dat als GroenLinks, PvdA en SP ieder apart werken, ze meer zetels zullen behalen dan bij samenwerking. De situatie in Nijmegen wijst iets heel anders uit, namelijk dat sinds de linkse samenwerking er is, alleen maar meer mensen links zijn gaan stemmen. In 2002 stemde 55% van de Nijmegenaren links, bij de Europese verkiezingen in 2004 was dit over de 70%. De Partij van de Arbeid moet wat minder koud water vrees hebben en zoeken naar overeenkomsten in plaats van verschillen."

U bent hier