h

Nieuws uit 2024

16 mei 2024

SP-Jongeren bieden petitie aan voor de terugkeer van de nachtbussen

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Woensdagavond boden de Nijmeegse SP-Jongeren een petitie aan in de gemeenteraad voor terugkeer van de nachtbussen. Met deze petitie bepleitten zij de terugkeer van de nachtbus. “Na het wegvallen van de nachtbussen tijdens de pandemie werd de belofte gedaan dat ze terug zouden keren wanneer het nachtleven weer in volle bloei zou zijn. Nu, vier jaar later, zijn de nachtbussen er nog steeds niet", aldus contactpersoon Noah Vetter.

Lees verder
13 mei 2024

Statement SP en PvdD Nijmegen n.a.v. het Palestina-protest op de Radboud universiteit

Foto: Partij voor de Dieren Nijmegen / Partij voor de Dieren Nijmegen

Aan inwoners van Nijmegen en aan studenten, docenten en leden van het college van bestuur van de Radboud Universiteit. In het licht van het recente Palestina-protest op de Radboud Universiteit en vergelijkbare demonstraties op andere universiteiten, willen wij als fracties van de Partij voor de Dieren en SP Nijmegen onze standpunten en zorgen duidelijk uitspreken.

Lees verder
11 mei 2024

SP-Jongeren voeren actie tegen hypocriet Songfestival

Foto: SP-Jongeren / SP Nijmegen

De Nijmeegse jongeren van de SP hebben vandaag met een ludieke actie aandacht gevraagd voor het conflict in Israël-Palestina. ‘Horen, zien en zwijgen, United in Silence’, luidt de boodschap. Contactpersoon Noah Vetter zegt er het volgende over: “Vandaag vragen we aandacht voor de humanitaire ramp in Palestina. Tienduizenden doden en miljoenen ontheemden, gijzelaars en politieke gevangenen over en weer, het geweld moet stoppen.”

Lees verder
30 april 2024

SP wil Ketelhuis Aldenhof behouden voor de wijk

Foto: Havang(nl) / Wikimedia Commons

De Nijmeegse SP is bezorgd over de toekomst van het voormalige Ketelhuis in de Dukenburgse wijk Aldenhof. Er is nog altijd geen definitieve invulling gevonden voor het historische gebouw, waardoor het op de commerciële vastgoedmarkt terecht dreigt te komen. Desnoods moet de gemeente het pand zelf kopen van eigenaar Talis, vindt SP-fractielid en wijkbewoner Yurre Wieken: “Het Ketelhuis moeten we behouden als ontmoetingsruimte voor de wijk.”

Lees verder
29 april 2024

Explosie energiekosten, SP wil actie gemeente

Foto: Havang(nl) / Wikimedia Commons

Huurders met blokverwarming dreigen op enorme energiekosten gejaagd te worden. Na gesprekken met geschrokken huurders van Portaal eist de SP dat de gemeente ingrijpt. Door een combinatie van een verkeerde inschatting met het inkopen van energie en het verdwijnen van landelijke subsidies dreigen huurders duizenden euro’s meer te gaan betalen. “Het gaat om mensen die al bijna niets hebben. Die gaan hier financieel aan onderdoor. De energieprijzen zijn misschien niet meer zo hoog als in 2022 en 2023, maar de tarieven van energieleveranciers zijn dat nog wel. De overheid kan haar ogen hier niet voor sluiten”, zegt SP-fractielid Yurre Wieken, die wil dat niet huurders maar Portaal opdraait voor de extra kosten.

Lees verder
25 april 2024

Nieuw afdelingsbestuur gekozen

Foto: Ton Ammerlaan / SP Nijmegen

Op 25 april heeft de ledenvergadering van SP Nijmegen een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Zeven actieve SP’ers vormen de komende twee jaar het bestuur van de Nijmeegse afdeling.

Lees verder

Pagina's

U bent hier