h

Stijn Vat

06-41257726

Woordvoerder sport, maatschappelijk vastgoed, binnenstad, citymarketing, evenementen, cultuurhistorie, parkeren


DE MENS ACHTER DE POLITICUS:

STIJN VAT 

 
Boek:
Ik lees vooral historische romans/thrillers en boeken over reizen en sport. Mijn favorieten zijn 'De renner' van Tim Krabbé en het prachtige 'Angela's Ashes' van Frank McCourt. 
 
Film:
Dat kan echt van alles zijn, liefst films met een politieke of historische inslag. Als ik een top vijf zou maken kom ik uit bij The Pianist, Into the Wild, Intouchables, The Shwawshank Redemption en Snatch. Nogal divers dus. 
 
TV-programma: 
Opinieprogrammas en sport. Daarnaast zijn series als 'How I met your mother'en 'Game of Thrones' wat mij betreft zeker de moeite waard. 
 
Muziek: 
Bij voorkeur stevige rockmuziek, maar ook soul, volk of ska kan ik waarderen. Het liefst live. 
 
Sport: 
Hardlopen en daarnaast ga ik regelmatig met mijn racefiets op pad. In de omgeving van Nijmegen is het mooi fietsen en over de grens zoek ik graag pittige beklimmingen op in de bergen.  
 
Vakantiebestemming:
Zuidoost-Azie en Cuba hebben veel indruk op mij gemaakt. Dichterbij huis heb ik goede herinneringen aan de Ardennen, Ierland en mijn favoriete stad: Barcelona. 
 
Gerecht:
Als het maar vegetarisch is , bij voorkeur iets met kaas en/of noten.
 
Kunst:
Kleurrijk en niet al te natuurgetrouw, zoals Dali of Andy Warhol.
 
Woonplaats:
Nijmegen, een toevalstreffer. Ik kom uit Hengelo en ben voor mijn studie in Nijmegen beland. Een geweldige stad waar ik me als een vis in het water voel. 
 
Zit politiek in je familie?
Ja, hoewel niet actief. Ik kom uit een behoorlijk linkse- en maatschappelijk betrokken familie en mijn ouders zijn tegenwoordig ook lid van de SP. 
 
Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?
Toenemende verontwaardiging over de scheve verdeling van de welvaart brachten me bij de SP. Ook het verzet tegen de Nederlandse steun aan de Irakoorlog en de actieve werkwijze van de partij spraken me erg aan. De SP zoekt ook buiten verkiezingstijd vaak de mensen op, dat mis ik bij andere partijen.
 
Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?
De wereldoorlogen: een onomstotelijk en gruwelijk bewijs van wat mensen elkaar aan kunnen doen. En om wat? 
 
Wat zou je doen als je morgen 100.000 euro wint, in zo'n loterij…?
Ik zou mijn studieschuld afbetalen, een mooie reis maken met mijn vriendin en de rest schenken aan een ontwikkelingsproject in een arm land. 
 
Hoe ga je je ontspannen na een zware raadsvergadering?
Een drankje doen met mijn fractiegenoten.

U bent hier