h

Nieuws, februari 2011

24 februari 2011

Overhandigen volksinitiatief een feestje waard

Het actiecomité Red het Bos heeft woensdagavond op feestelijke wijze 2000 referendumverzoeken over de verkoop van het bosgebied Heumensoord aangeboden aan de Nijmeegse gemeenteraad. Het comité voldoet hiermee aan de eis van 1862 officiële ondersteuningen die het indienen van een referendumverzoek mogelijk maken. De weg is nu vrij voor de gemeenteraad om in te stemmen met het verzoek tot een referendum.

Lees verder
24 februari 2011

Cafetaria Keizer Karelplein mag blijven!

Goed nieuws voor alle klanten en medewerkers van cafetaria Keizer Karelplein: de snackbar aan de Nassausingel mag blijven. De razend populaire cafetaria dreigde voorgoed haar deuren te moeten sluiten vanwege de aanleg van een nieuw parkje. Uitbater Cetin Uburglu kwam in actie en verzamelde binnen twee weken tijd bijna 1800 handtekeningen van bezorgde klanten. Ook op de speciaal opgerichtte Facebookpagina liep het storm; binnen drie dagen lieten 1900 mensen hun ongenoegen blijken. SP-raadslid Jola van Dijk ondersteunde de actie van de cafetaria van harte en pleitte in de gemeenteraad met succes voor het voortbestaan van de zaak. De raad stemde unaniem in met een motie voor het behoud van de cafetaria aan het Keizer Karelplein.

Lees verder
23 februari 2011

Gemeenteraad zet ouderen in de kou

Een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad wil af van de gratis bus voor 65+ers. Een voorstel van de SP om het gratis vervoer met een jaar te verlengen kreeg onvoldoende steun. Ouderen moeten voortaan een eigen bijdrage betalen en kleinkinderen kunnen niet langer gratis meereizen. Ook de aanschaf van een OV-chipkaart is voor eigen rekening.

Lees verder
18 februari 2011

Voldoende ondersteuningen voor referendum Heumensoord

red het bosActiecomité Red het Bos heeft inmiddels genoeg ondersteuningen verzameld om een referendum aan te vragen over de verkoop van het bosgebied Heumensoord. Voor een referendumverzoek zijn minimaal 1862 officiële ondersteuningen nodig. Red het Bos zal het referendumverzoek zo snel mogelijk op een feestelijke manier aanbieden aan de gemeente Nijmegen.

Lees verder
18 februari 2011

Cafetaria Keizer Karelplein moet blijven

De SP-fractie vraagt zich af waarom de gemeente Nijmegen af wil van cafetaria Keizer Karelplein. Aan de Nassausingel zit al ruim vijftig jaar een goed bezocht cafetaria, maar de eigenaar vreest momenteel voor het voortbestaan van zijn zaak. In krap twee weken tijd heeft hij al ruim 1500 handtekeningen opgehaald voor het behoud van zijn cafetaria. De SP steunt zijn actie en gemeenteraadslid Jola van Dijk vraagt het College van B&W om opheldering.

Lees verder
17 februari 2011

Bij de buren: Wethouder neemt luisterend oor van de SP in ontvangst

Afgelopen donderdagochtend heeft wethouder Witjes de ruim 500 handtekeningen uit Driel en een “luisterend oor” van de SP Overbetuwe in ontvangst genomen. De SP vertolkte hiermee de bezorgdheid van de inwoners van Driel over de al gestarte werkzaamheden aan de fietsroute van Driel naar Elst. Volgens de SP is er onvoldoende naar de inwoners geluisterd en had er een vrijliggend fietspad op deze drukke schoolroute moeten komen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier